Wilt u zich inschrijven als nieuwe patiënt?

Onze filosofie

“Voorkomen is altijd beter dan genezen en op de lange termijn ook nog eens een stuk goedkoper”. Deze tekst hoor je vaker en past helemaal bij onze nieuwe filosofie. Wij zijn er ook van overtuigd dat we het moeten hebben over “tandbehoudkunde” in plaats van “tandheelkunde”.

 

Met “tandheelkunde” wordt bedoeld; als iets stuk is, gaan we het maken. Waarom zorgen we er niet voor dat de kans dat iets stuk gaat zo klein mogelijk wordt gehouden? Dat is onze insteek; zoveel mogelijk aandacht aan preventie en advies op maat, om een gezond en voorspelbaar mondmilieu te krijgen, met een zeer kleine kans op problemen.

 

Gezond eten, genoeg beweging, een gezond lijf; allemaal onderwerpen die we steeds belangrijker vinden. Een gezond gebit hoort daar ook bij en daar zijn wij als tandartsenpraktijk een klein onderdeel van. Een jaar bestaat namelijk uit 365 dagen en gemiddeld gaat iedereen twee keer per jaar naar de tandarts. Dit wil zeggen dat je 99,45% van de tijd zelf zorgdraagt voor het onderhoud van je gebit. De overige 0,55% nemen wij voor onze rekening. Steeds meer mensen gaan ook nog twee, drie of vier keer per jaar naar de preventieassistent of mondhygiënist om extra aandacht te schenken aan een schoon gebit. Hierdoor wordt de kans op problemen en gaatjes nóg kleiner.

 

We zijn dus voornamelijk bezig met het behouden van wat we hebben. De tanden en kiezen die schade hebben opgelopen worden opgeknapt, tanden die we verloren hebben worden weer aangevuld. Dat is het stukje “tandheelkunde” binnen de “tandbehoudkunde”.

 

Op deze manier kunnen we met z’n allen zorgdragen voor een gezonde, voorspelbare en goedkopere manier van zorg die persoonlijk is ingericht.