Wilt u zich inschrijven als nieuwe patiënt?

Instructie bij een nieuw plaatje

1.    Napijn

Na het plaatsen kan er te allen tijden een drukplaats ontstaan. Dit is een plek waar het plaatje te strak tegen het tandvlees aan drukt. Meestal gebeurt dit geleidelijk. In dit geval belt u tijdens openingstijden de praktijk voor het maken van een afspraak zo snel mogelijk om het plaatje een beetje te laten in te slijpen.

 

2.    Plaatje in na extractie

Indien het plaatje direct geplaatst is na het trekken van een tand, dient u deze 24 uur in te laten. Hierna kunt u het uithalen en reinigen of dit wordt door de tandarts gedaan indien u hier een afspraak voor heeft de dag na plaatsing. Voor uitleg over napijn na extractie zie: nazorg na extractie op de website.

3.    Wanneer het plaatje uit?

`s Nachts is het verstandig om het plaatje uit te laten. Hiermee geeft u het tandvlees wat rust. Dit is niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd. U kunt het plaatje dan nat of droog bewaren. U dient het wel eerst schoon te maken met een borstel, zoals hieronder uitgelegd.

 

4.    Hoe maak ik het plaatje schoon?

Er zijn speciale protheseborstels voor het reinigen. Echter, een nagelborstel voldoet ook prima. U dient geen tandpasta te gebruiken, maar bijvoorbeeld handzeep of groene zeep (in ieder geval geen schurende zeep!). De tanden poetst u gewoon zoals u gewend bent met fluoride tandpasta.