Wilt u zich inschrijven als nieuwe patiënt?

Instructie voor thuis bleken

Bleekbehandeling Thuis

 

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor de evt. gevolgen naar aanleiding van het bleken. De risico's zijn laag, maar het advies luid wel dat de tandarts eerst beoordeeld of uw gebit geschikt is voor bleken. Maar in theorie kan ieder gebit gebleekt worden
Voordat u begint met bleken raden wij aan eerst een grondige gebitsreiniging plaats te laten vinden. Dit gebeurt ongeveer een week vóór de bleekbehandeling. Eventueel tandsteen wordt verwijderd om zo een optimaal bleekresultaat te kunnen bereiken;
Bij de reiniging maken we een afdruk voor een bleekmal. Deze wordt gebruikt om de mal te maken.
Indien de bleekmal klaar is wordt er contact met u opgenomen om een afspraak in te plannen voor de korte instructie. 
De kosten zijn bijgevoegd in de begroting en komen op ongeveer E155,00 per kaak


Vragen en adviezen nav behandeling:


- U bepaald zelf hoe lang u bleekt, het advies is wel om het achtereenvolgens te doen, dus niet 2 dagen wel en dan 3 dagen niet.  Dan liever 5 dagen achtereen.

- Verneemt u gevoeligheid dan adviseren wij om tussentijds te stoppen en enkele weken later de bleeksessie te hervatten. 
- Geen kleurstoffen of aanslagproducten tot 24 uur na de laatste bleeksessie. 

- Niet meerdere keren per dag achter elkaar bleken! Dit in verband met het herstel van de tand. De tand krijgt dan geen mogelijkheid om voldoende te herstellen van de bleekbehandeling.

- Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar? Dit is per persoon verschillend, naar gelang hoeveel kleurstoffen en aanslagproducten u nuttigt. Hoe meer van deze producten u nuttigt, des te sneller het resultaat terugloopt. Maar meestal blijft het resultaat 1 jaar goed zichtbaar en dan kunt u de sessie herhalen.

- Na afloop van de behandeling kunnen er witte vlekjes zichtbaar zijn op de tanden. De tand is door de behandeling een klein beetje uitgedroogd. Na een paar dagen zullen deze vlekjes weer verdwijnen. 

- Deze behandeling verloopt geheel pijnloos en is ook geschikt voor de “gevoelige” tand. Mocht u echter onverhoopt toch iets merken na afloop van de behandeling, dan vernemen wij dit uiteraard graag van u.

- U kunt dit telefonisch doorgeven via: 0161-491515 of per email: info@tandartsenpraktijkchaam.nl.

- Ook voor overige vragen over deze behandeling zijn wij hierop te bereiken.

Stappenplan Bleken:

 

- Tandenpoetsen 
- Goed spoelen
- Bleekgel aanbrengen in het bitje. Klein druppeltje aan de voorzijde, onderkant van de tand 
(De tanden waar op het model een blauw laagje op zit, zijn de tanden die gebleekt gaan worden.)
- De effectiviteit van de bleekgel is na circa 4 uur uitgewerkt, daarna werkt het nog een klein beetje na. Advies is 6-8 uur in laten werken. U kunt het bitje dus in de nacht dragen. 
Wat we echter ook adviseren is, om na het avondeten uw tanden te poetsen en dan het bitje voor 3 a 4 uur in te doen. Soms wil het namelijk voorkomen dat er toch teveel bleekgel in de bleekmal wordt gedaan, waardoor het tandvlees gaat irriteren als in de nacht wordt gebleekt. Deze keuze is aan u zelf.
- Na de bleeksessie niet direct de tanden poetsen. De tanden hebben namelijk de tijd nodig om te herstellen. Een half uur nadat u de bleekmallen heeft verwijderd, kunt u uw tanden poetsen met een fluoride-houdende tandpasta. 
- U mag maximaal 21 keer achtereenvolgens de tanden bleken, dus 21 dagen achter elkaar.
- U bepaald zelf of u al eerder het gewenste resultaat heeft behaald, en dan stopt.
- Bewaar de mallen op het gebitsmodel wanneer u de sessies heeft afgesloten, dan kunt u ze het jaar erop weer gebruiken